Hoedspruit

Mainroad 4Hoedspruit is een mooi en leuk Afrikaans dorp dat ligt in de provincie Limpopo aan de voet van de Drakensbergen. Hoedspruit heeft veel te bieden op het gebied van toerisme en ontspanning. Het heeft zelfs een eigen vliegveld. Alle faciliteiten zijn in Hoedspruit aanwezig, zoals supermarkten, shopping centra, restaurants, een bezinestation en diverse uitgaansgelegenheden. Ook zijn er winkeltjes met vele leuke Afrikaanse spulletjes.
Hoedspruit ligt tussen het Krugerpark en the Blyde River Canyon. Hoedspruit ademt gezelligheid uit. Vonkel Villa ligt op slechts 3 minuten rijden van Hoedspruit.

 

Restaurants
In Hoedspruit en omgeving zijn er veel leuke restaurants, variƫrend van fastfoodrestaurants tot sjiekere restaurants.

Aanraders voor de lunch:
Cala la Pasta (winkelcentrum Kamogelo)
Dit Italiaanse restaurant wordt gerund door een Italiaans echtpaar. De keuze is groot, aanrader voor de lunch is de antipasti voor 2 personen, heerlijk!

Silk Farm Godding and Godding (in omgeving van Hoedspruit)
Bij de Silk Farm Godding and Godding, is een leuk klein restaurantje, dat een heerlijke lunch kaart heeft, mediterreaans georienteerd. Dit restaurant is populair bij de lokale bevolking. Reserveren is aan te raden. Als je hier gaat lunchen is het leuk om de Godding and Godding shop te bezoeken. Ook zijn er leuke winkeltjes met Afrikaanse spulletjes/souvenirs.

Big Baobab (richting Essex)
Bij de Big Baobab is een klein eettentje, waar je kan ontbijten en lunchen. De pannenkoeken zijn er heerlijk, het uitzicht is prachtig.

Wimpy (winkelcentrum Kamolego)
Een fastfood keten die heerlijke fruitsalades maakt als ontbijt of lunch.

Aanraders voor diner:
Sleepers
Dit restaurant ligt naast het station van Hoedspruit. Het is een gezellig restaurant, lekker eten. Je kan er heerlijk buiten eten. Reserveren is aan te raden.

Hat and Creek
Dit is een luxer restaurant aan het begin van Hoedspruit (vanuit Vonkel Villa gezien). Zij hebben een uitgebreide kaart, met heerlijke gerechten, echt een aanrader! Reserveren is gewenst.

Spurs (winkelcentrum bij Pick and Pay)
Even geen zin om te koken of uitgebreid te dineren, dit luxere hamburger restaurant is leuk en aan te raden voor kinderen. En als je jarig bent, word je uitgebreid toegezongen.

Hoedspruit op de kaart