Praktisch

Vliegreizen
Het aanbod van vliegreizen naar Johannesburg is groot. Alleen KLM vliegt rechtstreeks naar Johannesburg vanuit Amsterdam. Bij andere maatschappijen dien je een overstap te maken, waardoor de reistijd langer wordt.
Er zijn regelmatig aanbiedingen van vluchten naar Johannesburg. Deze aanbiedingen gelden veelal niet in onze vakanties. Als je besluit om naar Johannesburg te vliegen in de vakanties, boek dan zo snel mogelijk, dan kan je de voordeligste tickets boeken. Het hoogseizoen is in onze winter (vooral rond Kerst).

Vanaf Johannesburg kan je een binnenlandse vlucht nemen naar Hoedspruit. Dit dien je uiteraard ook vooraf te boeken. South African Airlines verzorgt deze vluchten.

De andere mogelijkheid is om een auto te huren op het vliegveld van Johannesburg, Tambo International. Er zijn veel auto verhuurmaatschappijen aanwezig. Reserveer een auto al vanaf Nederland, zodat je zeker weet dat je een auto hebt naar wens.

Boek je vliegtickets bij KLM!

Autohuur
Zuid-Afrika is erg goed op eigen gelegenheid te bereizen door middel van het huren van een auto. Je hebt hierdoor de vrijheid om te reizen op jouw eigen tempo en biedt daardoor een goed alternatief, ten opzichte van een georganiseerde groepsreis door Zuid-Afrika. Onderweg kun je genieten van geweldige landschappen of ergens stoppen voor een heerlijke lunch of diner.

Reserveer hier je huurauto!

Je kan vanaf het vliegveld van Johannesburg vliegen op Hoedspruit Airport, vanaf hier is het nog 15 minuten rijden met de auto.

Je kan vanaf het vliegveld van Johannesburg een auto huren om vervolgens naar Hoedspruit te rijden, dit duurt ongeveer 5 uur.

Het is ook mogelijk om met de bus vanaf het vliegveld van Johannesburg naar Hoedspruit te reizen.

Op de kaart zie je het blauwe pijltje, hier staat Vonkel Villa.Locatie Maps

Vonkel Villa is gelegen op Zandspruit Estate (Hoedspruit, Limpopo), een gebied van 1000 hectare ongerepte en prachtige Zuid-Afrikaanse ‘bush veld’ waar alleen jij en de huiseigenaren van Zandspruit Estate vrij toegang hebben. Op Zandspruit Estate loopt ongevaarlijk wild, waardoor het kan voorkomen dat je tijdens een wandeling plotseling oog in oog staat met een Zebra, Giraffe, Gnoe, Kudu, Nyala, of Impala. Daarnaast kan het mogelijk zijn dat het wild uit het zwembad van Vonkel Villa drinkt, dit is meerdere keren voorgekomen! Bekijk het filmpje om een goed beeld te krijgen van de estate!

Hoedspruit op de kaart.

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”850″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Hoedspruit, South Africa{}1-default.png” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Weersverwachting
Hoedspruit

Weeronline.nl – Meer weer in Hoedspruitweeronline.nl Altijd jouw weer

Voordat je op vakantie gaat, wil je van tevoren natuurlijk goed geïnformeerd zijn. Wij proberen je natuurlijk zo goed mogelijk te informeren via de informatie op de website, maar het kan zijn dat je toch nog vragen hebt. Wellicht is er iemand geweest met dezelfde vraag en hebben wij deze hieronder al beantwoord!

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Welke inentingen moet ik halen voor mijn vakantie?

Het wordt aangeraden om je te vaccineren tegen hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio). Hepatitis A wordt in de serie van twee vaccinaties gegeven met een tussentijd van zes maanden. De eerste serie biedt bescherming van één jaar, na de tweede vaccinatie ben je beschermd voor maximaal 25 jaar. Als je vroeger als kind niet bent ingeënt tegen DTP wordt het aangeraden om je drie keer te vaccineren: twee keer voor de reis en de derde keer tenminste zes maanden na de tweede vaccinatie. Als je vroeger wel bent ingeënt, biedt één keer in de tien jaar opnieuw vaccineren genoeg bescherming. Daarbij kan je het beste zes weken voor vertrek contact opnemen met de dokter die een passend persoonlijk advies kan vormen voor jou!

Heb ik voor mijn vakantie een visum nodig?

Je hebt alleen een visum nodig in Zuid-Afrika als je langer dan 90 maanden blijft, wel moet het paspoort zes maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn.

Hoelang is het vliegen naar Zuid-Afrika?

Als je vertrekt vanaf Schiphol ben je met 11 uur vliegen in Johannesburg, vlieg je vanaf hier door naar Hoedspruit dan ben je ongeveer nog een paar uur extra onderweg. Dit ligt aan de beschikbare vlucht. Je kan er ook voor kiezen om vanaf Johannesburg de auto te pakken naar Hoedspruit, je bent dan nog ongeveer 5 uur onderweg.

Is het veilig in Zuid-Afrika?

Ondanks de slechte reputatie die Zuid-Afrika heeft, is er geen reden om te twijfelen aan jouw veiligheid. Je kan met een gerust hart het winkelcentrum bezoeken of boodschappen doen in het toeristische dorp Hoedspruit.  De villa staat op Zandspruit Estate en wordt zowel overdag als ‘s nachts beveiligd! Wij raden je wel aan om nooit je bagage ergens onbewaakt neer te zetten, geen lifters mee te nemen en niet te koop lopen met dure eigendommen. Dan ben je verzekerd van een veilig verblijf!

Kan ik het water uit de kraan drinken?

Jazeker! Het water uit de kraan is van dezelfde kwaliteit als die wij in Nederland gewend zijn, dus volkomen veilig. Als je toch liever geen water uit de kraan drinkt, kan je altijd in de supermarkten in Hoedspruit waterflessen kopen.

Foto’s kun je manipuleren, maar als je voor de eerste keer binnen in Vonkel Villa staat gelooft je het pas echt, het is net zo mooi als op de foto’s. Wat een ruimte en luxe en het prachtige rieten dak geven je echt het Zuid-Afrikaanse gevoel.
Het terras met zwembad, de Braai, buiten douche (douchen onder de heldere sterrenhemel) het is gewoon een heerlijke plek om helemaal tot rust te komen.
Je tuin, (het Zandspruit Estate waar de villa staat) is een wildpark waar je kan rijden en wandelen tussen o.a. zebra’s, giraffen, impala’s!

Hoedspruit is dichtbij, voor je boodschappen en uit eten gaan. Aanraders zijn Hat & Creek en Sleepers. Verder zijn alle leuke uitstapjes (Kruger park, Blyde River Canyon e.d.)  binnen het uur te bereiken.

Mochten er toch nog vragen zijn je kan altijd terugvallen op Sue, zij is de contactpersoon voor de gasten.

Het was een geweldige vakantie in een zeer mooi Zuid Afrika een aanrader voor iedereen!

Groet,

Rob en Anita
11-23 november 2015

We have just returned from a 5 night stay at Vonkel Villa. It is beautifully presented and surrounded by African ‘bush’ where you can see zebras and kudu from your kitchen window! The villa was very well equipped both inside and out. We had several braiis and also ate out at the local restaurants. We particularly enjoyed being surrounded by the African wildlife, and the Estate has a wildernaess area which can never be built on. The properties that are there are very well spread out, and you are not aware of your neighbours. The booking process was very efficient, and all queries were answered fully and promptly. When we arrived we were met by Sue, who was very helpful and gave us lots of useful information. The villa is well situated for visiting Kruger, and also the Panorama route. We would love to stay again.!

Sarah U, Dorset, United Kingdom
March 2016