Sportieve activiteiten

Adventure rondom de Blyde River Canyon
Op 30 min rijden van Vonkel Villa bevindt zich het Blyde Canyon Adventure Centre. Dit avonturencentrum verzorgt uitdagende activiteiten door de Blyde River Canyon, zoals:
Raften
Tubing
Quad rijden
Abseilen
Kloofing

Deze activiteiten vinden plaats rondom de prachtige Blyde river Canyon met zijn fantastische vergezichten, watervallen en rotsformaties. Vooral het raften, tuben en abseilen zijn een geweldige ervaring en uitdaging. Het raften vindt plaats op de Blyde River Canyon waarbij onderscheid is gemaakt in verschillende moeilijkheidscategorieën. Ook is het mogelijk om 2 dagen te raften met een overnachting langs het water bij een bush camp.
Het abseilen vindt plaats nabij de Blyde Dam wall en is erg spectaculair. Voor alle activiteiten geldt dat deze onder begeleiding van goed getrainde begeleiders plaatsvinden. Voorafgaand aan elke activiteit vindt een veiligheidsinstructie plaats.

Boek jouw activiteit!

Golfen
Een balletje slaan onder de Zuid-Afrikaanse zon en met uitzicht op de Drakensbergen, dat kan bij de Drakensig Golfclub. De Drakensig golfclub is elke dag geopend. Er is een 18-holes golfbaan in een prachtige omgeving. Clubs en golfcarretjes zijn te huur. Ook is er is een kleine golfshop aanwezig. Drakensig Golfclub ligt slechts op 3 minuten rijafstand van Vonkel Villa. In Phalaboraw, ongeveer een uur rijden van Vonkel Villa, ligt de Hans Merensky golfbaan. Deze prachtige 27-holes champions coursebaan is een absolute aanrader voor de ‘echte’ golfer.

Bekijk de golfclub!

Tokkelen over de rivier
Als je op zoek bent naar actie, spanning en uitdaging in de fantastische natuur, dan moet je bij Magoebaskloof Adventures zijn. Het is 1,5 uur rijden vanaf Vonkel Villa, maar absoluut de moeite waard.
Het meest bijzondere en meeste bekende activiteit is het tokkelen (Canopy Tour). Tijdens deze tour tokkel je als een soort Tarzan en Jane over rivieren, langs watervallen en boomtoppen. Iedereen in de leeftijd van 7 tot 70 jaar kan aan deze activiteit deelnemen. Het is heel indrukwekkend en spannend om te doen. Je zweeft van platform naar platform over de prachtige natuur. De platformen zijn speciaal voor deze tour ontworpen en kijken allemaal uit over de spectaculaire Groot Letaba River. Het tokkelen wordt begeleid door goed getrainde gidsen, waarbij de veiligheid voorop staat. Deze activiteit is heel spectaculair en leuk om met kinderen te doen.
Er zijn ook andere activiteiten bij Magoesbaskloof Adventures te doen, zoals:
Quad rijden
Abseilen
Paintballen
Motorcrossen
Kloofing
Fly fishing